Foodtruck

Sinds de zomer van 2017 hebben wij een prachtige  knalgele Mercedez-Benz 208 foodtruck! Vanuit de truck gaan wij het lekkerste biologisch en plantaardige eten serveren, met een midden-oosters tintje. We serveren o.a:

  • Pittige rode linzen soep, Eetbare bakjes van platbrood, gevuld met een keuze uit verschillende soorten hummus, lekkere couscous/bulgur of bonen salades, bieterballetjes, tempura of gevulde dadels met “backon”.
  • Twee soorten pita’s: de sabich, gevuld met gerookte aubergine balletjes, schrambled tofu, gebakken aardappeltjes, verschillende salades en tahini saus. Pita oesterzhoarma, met een vulling van shoarma gemaakt van oesterzwammen van rotterzwam, verschillende salades en knoflooksaus.
  • Snackplateau Planty more, met verschillende plantaardige snacks en huisgemaakte sausen voor bij de borrel.
  • Het niet te versmaden chocolade/kokos taartje met dadelkaramel. Alles is huis gemaakt, met veel liefde voor koken en aandacht voor duurzaamheid, milieu, dierenwelzijn, een eerlijkere wereld en ook gezondheid.

Het aanbod is uitgebreid, en volledig plantaardig. We besteden veel aandacht aan variëteit en creativiteit. We gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten en stellen het aanbod samen op basis van wat het seizoen ons te bieden heeft. We kopen bewust lokaal in om kleine ondernemingen te steunen en uitstoot via transport te beperken. Mochten we toch iets exotisch gebruiken, dan kiezen we  waar mogelijke voor fairtrade.

De foodtruck is ook voor privé feesten te boeken met eventueel een naar wens aangepast menu.

Het rijden van een foodtruck brengt extra CO2 uitstoot en vervuiling met zich mee. Vandaar dat we 5% van de netto winst van de foodtruck zullen doneren aan de organisatie Weforest. Weforest houd zich bezig met verschillende herbeplantings projecten van bossen verdeeld over de wereld. Een aantal van deze projecten hebben ook betrekking op dierenwelzijn, zoals het aanleggen van wildlife corridors, het verbinden van stukken bos zodat dieren een groter leefgebied krijgen en verlies van biodiversiteit wordt tegengegaan. Milieuproblemen en armoede gaan vaak hand in hand  en dus maken zij tijdens hun projecten gebruik van veel lokale arbeidskrachten. Ze hebben veel wetenschappelijke kennis in huis en plaatsen duidelijke statistieken met de resultaten van hun projecten. Ook zijn ze duidelijk over waar het gedoneerde geld naar toe gaat. Meer informatie over weforest vind je op www.weforest.org.

Weten waar je ons kan vinden!? Houd onze facebook en instagram pagina’s in de gaten!